שמואל מילר – על דחיינות, יעילות וטכנולוגיה
דחיינות בעידן הטכנולוגי היא תופעה שמאפיניה דומים לאלה של מגיפה: היא מתפשטת, היא משפיעה על כח העבודה במשק, על התוצר הלאומי הגולמי ועל מצבם הנפשי של הסובלים מדחיינות כרונית. הבסיס להרצאה הוא הניסיון להגדיר מהי דחיינות ומהם הגורמים לה בעידן הנוכחי, ולבחון עד כמה הטכנולוגיה מהווה גורם לדחיינות. להרצאה שלושה חלקים: דחיינות והגורמים לה, האפקטיביות של מתודולוגיות עבודה ושל כלים ליעילות במלחמה נגד דחיינות (ומי באמת מנצח בה) והחלק השלישי – טכנולוגיה: איך הטכנולוגיה מעודדת דחיינות… או שלא?
ניעה ארליך – דחיה, למידה ואמון במשחקים תיעודיים
עידו אמין – הדחיינות מתחילה בתוכי
סטפן קובי – תיאורטיקן של פרודוקטיביות – דיבר על שלושה דורות של גישות לניהול זמן ודור רביעי שנחוץ, לדעתו. ההתקדמות מדור לדור היא, לפי קובי, מעבר מפסיביות (הכל זורם ואולי צריך להוסיף רק פתק ורשימת מטלות) לדור שני יותר אקטיבי (יומן, רישום מראש של משימות, תאריכי יעד) ודור שלישי שבו יש משקל לערכים (מתן ערכיות לתחומי הפעילות שלנו והעדפה של אחד על משנהו). הרעיונות של קובי מהדהדים בכמה תוכנות יומן וניהול משימות, למשל ה"שכבות" של גוגל קלנדר.
היום התרבה מספר המטלות של בני האדם והוא שוחק ופוגע. זהו גידול אובייקטיבי ולא עצלנות. אם במילים "חברה חופשית" אנו מתכוונים לחברה שבה בני אדם יכולים לעשות מה שבא להם – לא רק שמותר להם – אז החברה המודרנית הרבה פחות חופשית ממה שהיתה, הניגוד ישיר ובוטה להבטחותיה.
שי נצר – נתקו אותי – על הקושי והסיפוק שבדיאטה דיגיטלית
ההרצאה תציג את מיזם 'הדיאטה הדיגיטלית', ותדון בערך הזמינות, שהפך לערך חשוב בזמננו, המשפיע על כל אחד ואחד מאיתנו באופן אישי. הסמארטפון הוא מכשיר הנותן לנו גישה למידע אינסופי, נגיש ורלוונטי, הוא בעל יכולות טכניות מדהימות ההופך אותנו ליותר יעילים, יותר חכמים, וכמובן גם יותר חברותיים. אבל יחד עם זאת הוא גם גובה מאיתנו מחיר יקר.