לוח תערוכות - אמנות פלסטית באמנות לעם
על ארץ מרגיזה
14.11.-29.12 מתנ"ס גן יבנה
29.12-28.2 קיבוץ יפעת, אולם
“על ארץ מרגיזה בציור ובחריזה” - תערוכת קריקטורות של הקריקטוריסט שלמה כהן שפרסמו בטור מיוחד בעיתון מעריב. מלווים בחמשירים של דידי מנוסי.
בתערוכה 28 פורטרטים מהווי הפוליטיקה הישראלית. גודל העבודות כ - 30/50.

בובה סובבת עולם
30.11-28.12 קיבוץ יפעת, אולם
"בובה סובבת עולם" – להיות בובה הנשלטת על ידי כוחות עליונים הוא דימוי פיוטי פופולרי ביותר. מצד שני אומרים “ממשלת בובות”, ביטוי המצוי מרחק ניכר מההקשר הדתי עליו נשען תאטרון הבובות. מקורו של תאטרון הבובות בטכסים דתיים ומוכר מאות שנים בהקשרים אלו, זאת במקביל במזרח ובמערב. רק מאות שנים מאוחר יותר הופך תאטרון הבובות לתאטרון בובות חילוני לילדים ולמבוגרים, הנרדף על ידי הכנסיה . לעתים מוצג באולמות תאטרון ולעתים כתאטרון רחוב. תערוכת בובות תאטרון של המוזיאון לאמנות תאטרון הבובות על שם שטיינברג בחולון. עיצוב דורה אשד.
בתערוכה 64 בובות המייצגות תאטרוני בובות מכל העולם ומוצגות בויטרינות מיוחדות.

עכבר העיר עכבר הכפר
30.11-19.12 מתנ"ס ברקוביץ, נצרת עלית
19.12-19.1 בי"ס בכור לוי, רחובות
“עכבר העיר - עכבר הכפר” - תמיר שפר - עבודותיו של תמיר הן יצירה ייחודית של קומיקס תלת ממדי, עם השפעות של אמנות הפופ ארט ואמנות דרום אמריקאית, הנראית לכאורה קלילה וילדותית אך בעלת אמירה פוליטית עכשווית. דגל ישראל, חיילי פלסטיק, עצמות וחלקי גוף פזורים ומתעופפים בעבודות וכן דמויות הנוגסות אחת ברעותה.
בתערוכה 9 עבודות בגודל ממוצע של 1.5 מטר X מטר.

השילטון – אורי ליפשיץ
5.12-6.1 היכל התרבות יד שטרית, טבריה
בתערוכה 10 עבודות בגודל 1.20X 1.80 שמן על דיקט, העוסקות בשילטון, בכוח ובביקרות.
האמנות גם היא אינה פטורה מחובת הביקורת. גם באמנות הפלסטית אמנות ביקורתית אינה תואר שלילי וכאשר היא מבקשת להתריע ולמחות כנגד שימוש לרעה בכוח השילטון, וכנחלצת להגן על החירות ועל כבוד האדם, היא משרתת את היופי לא פחות מהאמנות המתהדרת בתואר של אמנות טהודה.

רשמים
2.1-2.2 גן יבנה, מתנ"ס
רשמים - תערוכת רישומים, החל מרישום פיגורטיבי קלסי וכלה ברישום קונספטואלי של אמנים, ביניהם, צבי טוקלובסקי, ג’ודי אורסתיו, אסף רומנו, מאשה יוזפפולסקי ועוד. התערוכה מציגה חתך של כיווני עשייה שונים בתחום הרישום בארץ. זהו מבחר מייצג מתוך תערוכת הרישומים המקיפה “רשמים” - רישום בישראל עכשיו שהתקיימה בבית האמנים בירושלים, בבית אנה טיכו ובסדנת ההדפס.
בתערוכה 22 עבודות בגדלים שונים.

גלעד קידר
צד הספר
27.2-3.4 גן יבנה, מתנ"ס
צד הספר - הילה חבקין - הילה חבקין ידועה כמאיירת עטורת פרסים. תערוכה זו באה בעקבות מדור במוסף ספרים של עיתון מעריב אותו ליוותה באיוריה במשך כשנתיים.
אם איור בא ללוות טקסט וציור הוא יצירה אוטונומית, חבקין היא ציירת שהיא גם מאיירת. היא בוראת מציאות, שאינה קיימת בטקסט, אשר ממנו היא בוקעת עם האיור שלה. עולם שלם, רב ממדים, חלקם עמוקים ונסתרים עד הרגע שהעפרון נגע בהם,.
בתערוכה 54 עבודות בגודל של 12.5/7.5
